Verdier og holdninger i LIF fotballgruppe

For å oppnå målsettingen er vi avhengig av å ha et godt miljø og felles holdninger. Det forventes at hver spiller, lagleder, klubbleder, vervinnehaver og foresatte. Ha respekt for hverandres måter å løse sine oppgaver og unngå enhver form for mobbing. Veiledning og konstruktive forslag gir bedre resultater for deg.

Holdninger og verdier i klubben

Spillerne:

• skal selv definere hvilket nivå de ønsker å delta på (høyt eller lavt aktivitetsnivå)
  • skal møte på kamper og treninger som tilsvarer sitt aktivitetsnivå
    • forfall til kamper skal meldes til trener så tidlig som mulig (helst minimum en uke før kamp)
    • fravær fra treninger skal meldes trener ved neste trening
  • støtte hverandre og gi oppmuntring til hverandre, negativ kritikk hjelper ikke kameraten til å bli bedre
  • møte til riktig tid
  • være fokusert under trening og utføre øvelsene etter treners instruksjoner
  • følge trener/lagleder disposisjoner i kamper

Ledere, trenere og andre verv i klubben:

• gjøre seg kjent med og følge klubbens retningslinjer og verdier
  • vise oppmerksomhet til hver spiller
  • utvikle hver spiller på det nivå som spilleren befinner seg på
  • lagets resultater er underordnet miljøet blant spillere og ledere
  • respekt for andre (lytte, justere og gi forslag til andre)
  • ikke omtale andre trenere/ledere i negative ordlag i spillergrupper
  • tilpasse ordbruk/oppførsel til aldersgruppe av spillere (f.o.m. juniorer kan man være litt røffere enn med yngre aldersklasser i barne- og ungdomslagene)
  • ta opp saker som oppleves som problemer innad i klubbens organer i stedet for å snakke om de ”ute på byen”

Foreldre

• være aktive mht. oppgaver i klubb og lag (dette merkes av spillerne som da gjerne fortsetter lenger med en sosial idrettsaktivitet som fotball er)
  • vær positiv ovenfor alle spillernes prestasjoner
  • hei på hele laget, ikke bare din sønn eller datter
  • ikke la andre spillere lide for ambisjoner på egne barns vegne
  • fokuserer på miljøet og spillernes fremgang fremfor lagets resultater

Medlemmer:

• delta på sosiale samlinger i klubben
  • uttrykke ideer til lag- og klubbledelse. Alle forslag gir et grunnlag til forbedring

Dersom personer som innehar verv ikke oppfører seg i henhold til klubbens verdier og holdninger, kan styret frata vedkommende godtgjørelse for utgifter til å utføre vervet eller frata personen vervet sitt.